Dragostea

                    Dragostea este un sentiment foarte puternic, foarte intens si dorit de noi toti.


Pentru că totul se rezumă la o senzaţie resimţită pe undeva în mijlocul pieptului. Este, probabil, singura dovadă autentică ce ne-ar putea îndemna să credem că există ceva mai presus de existenţa noastră fizică. Sufletul…
Da, care ne inundă pieptul şi ajunge până în gât când simţim dragostea, emoţiile puternice. Dragostea e tot o emoţie. Una puternică.
Dragostea se manifesta majoritar prin actiuni si reactii. Foarte putin prin explicatii de genul " vai da cat de mult te iubesc eu pe tine ".
Fiecare iubim diferit si ne comportam diferit. Dar un numitor comun al dragostei il reprezinta sufletul. Cand ajungi sa suferi la momentele de genul "s-a terminat smecheria" numita relatie se poate spune ca iubesti. 
Dar iubirea cica se poate controla. Totusi este o prostie sa te infranezi in iubire doar pe motive puerile gen 
( statut social, parinti, constrangeri de tot felul, religie, fel si fel de optiuni ). Iubirea trebuie impartasita in mod reciproc deoarece altfel relatia nu poate dura mult.
Ce poate fi mai frumos decat o persoana frumoasa, eleganta, sociabila, caracter frumos, personalitate agreabila, suflet cald si debordant de iubire. Un cuplu fericit care respira dragoste. 

Pe lumea aceasta totul se plateste,  nimic nu vine de la sine cum se zice in afara de sentimente, care nu ne cer de multe ori permisiunea sa apara la suprafata.
Ca doua persoane sa se iubeasca este usor, de multe ori este suficient numai schimbul de priviri si totul este stabilit. Poate dura putin sau mult, poate fi intens sau nu. La fel de bine poate fi si o iubire construita, ceva in care cineva dintre cei doi incearca in timp sa-l aduca pe celalalt la statusul de a impartasi cu el iubire. 
Exista tot felul de iubiri. De multe ori dragostea se contopeste cu iubirea, par a fi doua expresi ale aceluiasi sentiment.
Nu toate persoanele pot sa iubeasca constient. Nu toti stiu sa pastreze si sa amplifice sentimentul, sa mentina flacara iubirii cat mai mult. Cum foarte bine in dragoste se greseste, mai ales in interpretari gresite de situatii si gesturi ale partenerului.
Dragostea este frumoasa si trebuie cautata, scoasa la suprafata si pusa sa ne incalzeasca sufletele. Avantaj il au cei sensibili, se zice ca ei pot iubi mai usor si profund. Dar nu la fel de "incapatanat" ca ceilalti.
Ca sa fi tanar trebuie sa iubesti. E frumos dar si doare. Dragoste fara suferinta nu exista, asa este facut sa vina la pachet. Mai sa fie. Cum se intreba un prieten al meu -"cum dracu se face de celelalte vietuitoare nu sufera din dragoste".




Si totusi se intampla si in lumea lor: